Institut za jadranske kulture i melioraciju krša obavlja znanstvenoistraživačku djelatnost vezanu uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Kronološki navodimo znanstvene radove od 1. travnja 2018 godine dok se cjelokupan popis znanstvenih i stručnih radova te kongresnih priopćenja znanstvenika Instituta nalazi na web stranicama Hrvatske znanstvene bibliografije.



Objavljen rad u časopisu Erwerbs -obstbau

Akin, M; Poljuha, D; Eyduran, SP; Ercisli, S; Radunic, M. (2021).
SSR Based Molecular Characterization of Local Fig (Ficus carica L.) Germplasm in Northeastern Turkey.
ERWERBS-OBSTBAU 63 (4) , pp.387-392 (Q2; IF 0,99)

Rad je dostupan na poveznici: https://www.bib.irb.hr/1155998

Objavljen rad u časopisu Forests

Vidaković, Antonio; Liber, Zlatko; Šatović, Zlatko; Idžojtić, Marilena; Volenec, Ida; Zegnal, Ivana; Pintar, Valentino; Radunić, Mira; Poljak Igor. (2021). Phenotypic Diversity of Almond-Leaved Pear (Pyrus spinosa Forssk.) along Eastern Adriatic Coast. Forests, 12(12), 1630, 15 (Q1;  IF= 2.804)

Rad je dostupan na poveznici: https://www.bib.irb.hr/1160424

Objavljen rad u časopisu Fermentation

Matutinović, S., Rako, A., Tudor Kalit, M., Kalit, S. (2021). Influence of the ratio of sheep and cow milk on the composition and yield efficiency of Lećevački cheese. Fermentation,7 (4), 274. (IF: = 3.975, Q2).

Rad je dostupan na stranici časopisa: https://www.mdpi.com/2311-5637/7/4/274

Objavljen rad u časopisu Science of The Total Environment

Jakovljević, T., Lovreškov, L., Jelić, G., Anav, A., Popa, I., Fornasier, M.F., Proietti, C., Limić, I., Butorac, L., Vitale, M., De Marco A. (2021). Impact of ground-level ozone on Mediterranean forest ecosystems health. Science of The Total Environment, 783, 147063 (IF = 7,963, Q1)

Rad je dostupan na stranici časopisa: https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2021.147063

Objavljen rad u časopisu Plants

Vuletin Selak, G.; Baruca Arbeiter, A.; Cuevas, J.; Perica, S.; Pujic, P.; Raboteg Božiković, M.; Bandelj, D. Seed Paternity Analysis Using SSR Markers to Assess Successful Pollen Donors in Mixed Olive Orchards. Plants 2021, 10, 2356. (IF = 3.935, Q1)

Rad je dostupan na poveznici: https://doi.org/10.3390/plants10112356

Objavljen rad u časopisu Plants

Žanetić, M.; Jukić Špika, M.; Ožić, M.M.; Brkić Bubola, K. Comparative Study of Volatile Compounds and Sensory Characteristics of Dalmatian Monovarietal Virgin Olive Oils. Plants 202110, 1995. (IF = 3.935, Q1)

Rad je dostupan na: https://doi.org/10.3390/plants10101995

Objavljen rad u časopisu Frontiers in Plant Science

Tadić, J., Dumičić, G., Veršić Bratinčević, M., Vitko, S., Radić Brkanac, Sandra (2021). Physiological and Biochemical Response of Wild Olive (Olea europaea Subsp. europaea var. sylvestris) to Salinity. Frontiers in Plant Science, https://doi.org/10.3389/fpls.2021.712005 (IF=5.75, Q1)

Rad je dostupan na poveznici: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpls.2021.712005/full

Objavljen rad u časopisu Nutrients

Ruskovska, T., Budić-Leto, I., Corral-Jara, K.F., Ajdžanović, V., Arola-Arnal, A., Bravo, F.I., Deligiannidou, G.-E., Havlik, J., Janeva, M., Kistanova, E., Kontogiorgis, C., Krga, I., Massaro, M., Miler, M., Milosevic, V., Morand, C., Scoditti, E., Suárez, M., Vauzour, D., Milenkovic, D. (2021) Systematic Bioinformatic Analyses of Nutrigenomic Modifications by Polyphenols Associated with Cardiometabolic Health in Humans—Evidence from Targeted Nutrigenomic Studies. Nutrients, 13, 2326. (Q1, IF = 5.717)

Rad je dostupan na: https://doi.org/10.3390/nu13072326

Objavljen rad u časopisu Molecules

Popović, M., Jukić Špika, M., Veršić Bratinčević, M., Ninčević, T., Matešković, A., Mandušić, M., Rošin, J., Nazlić, M., Dunkić, V., Vitanović, E. (2021). Essential Oil Volatile Fingerprint Differentiates Croatian cv. Oblica from Other Olea europaea L. Cultivars. Molecules, 26(12), 3533. (IF = 4,411, Q2)

Rad je dostupan na stranici časopisa: https://www.mdpi.com/1420-3049/26/12/3533

Objavljen rad u časopisu Antioxidants

Jukić Špika, M., Perica, S., Žanetić, M., & Škevin, D. (2021). Virgin Olive Oil Phenols, Fatty Acid Composition and Sensory Profile: Can Cultivar Overpower Environmental and Ripening Effect?. Antioxidants, 10(5), 689. (IF=6,13, Q1)

Rad je dostupan na stranici časopisa: https://www.mdpi.com/2076-3921/10/5/689